Gewoon wat een werkende twintiger ‘s avonds eet: overheerlijke tomatensoep

Tomatensoep zelf maken

Vandaag deel ik met jou een van mijn favoriete recepten! Niet alleen overheerlijk, maar ook nog met een onwijs leuk verhaal. Lees snel verder!

“Voordat ik wegga, wil ik je nog even bedanken…”. Het was even stil en Leonie, keek me een beetje vreemd en vol verwachting aan. “…voor het bedenken van de allerlekkerste tomatensoep ter wereld!”. Dit was het begin, mijn kennismaking met Leonie, die (bijna) elke avond haar avondeten (lees: overheerlijke gerechten) deelt op haar blog “Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet“. Ik ontmoette haar tijdens de borrel van Blog Society. Ik vertelde haar dat ik helemaal verzot ben op haar tomatensoep met avocado. Helemaal zelf gemaakt, supergezond, vol groente én BodieBoost proof! Maar, het recept van Leonie is wel vrij uitgebreid. De tomaten moeten een tijdje in de oven, en na afloop moet je de velletjes eraf pellen. Ik creeërde mijn eigen, snellere versie. Op aanraden van Marion van Blog Society. Superleuk! Dus hierbij, de allerlekkerste tomatensoep van Leonie à la Melle.

Ingrediënten tomatensoep

Dit heb je nodig voor tomatensoep à la Melle

Voor 2 personen (en heerlijke leftoverlunch):

  • 6 roma tomaten
  • 1 paprika
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 tablet groentebouillon
  • 1 avocado
  • Basilicumvoor de garnering

Ingrediënten tomatensoep

Tomatensoep, zo maak je het!

Begin met het snijden van de tomaten, de paprika, de ui en knoflook. Zet alvast de grilpan op het vuur, zo kan hij goed heet worden. Wanneer de pan goed heet is doe je een beetje olijfolie in de pan en voeg je de stukjes tomaat en paprika toe. Neem een pan, eentje waar je aardappels en pasta in kookt en zet die op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Het komt hier aan op multitasken, want ondertussen ook goed de tomaten en paprika in de gaten houden hè!

Ingrediënten tomatensoep

Oke, gelukt. Verder met de pan olijfolie. Bak daarin je de uitjes en de knoflook. Als de uitjes goed gebakken zijn en de tomaten en de paprika lekker gegrild en warm zijn doe je de tomaten en paprika bij de knoflook en de ui. Doe hier de stukjes zontomaat bij. Roer het geheel goed door, brokkel een bouillionblokje boven de pan en en giet er gekookt water bij, tot het geheel net onder water. Pruttelen maar!

Ingrediënten tomatensoep

Ga even lekker op bank zitten, knuffel je vriendje, je kat, lees je favoriete blog en roer af en toe even in de pan. Na ongeveer 10 a 15 minuten haal je de soep van het vuur. Neem een staafmixer (of doe het beetje bij beetje in de blender) en pureer de soep. Neem dan de avocado (het geheime ingrediënt wat het heerlijk romig maakt) en voeg die op het allerlaatst toe aan het mengsel. Nog even pureren en klaar!

Zelfgemaakte Tomatensoep

Eet smakelijk!

15 Comments

  1. Leonie

    Het ziet er goddelijk lekker uit! Echt eentje om te proberen :)

  2. Chrystal

    Ziet er lekker uit!

  3. Marieke

    Het ziet er echt verrukkelijk uit! En ik ben allergisch voor melk, dus dit is dé perfecte manier om toch romige tomatensoep te eten!

  4. Judith

    Meestal als ik tomatensoep maak dan ontvel ik de tomaten.
    Proef jij die niet terug in je soep?
    Ik ga hem zeker een keer maken. Klinkt overheerlijk!! :)

    • Melle

      Eerlijk gezegd, proef ik niet echt het verschil of het stoort me niet dat er stukjes vel in zitten (ieh dat klinkt vies haha). Het is in ieder geval het proberen waard :)

  5. Dina

    Ik vind het altijd zo leuk en lekker om zelf soep te maken. Dit lijkt me een lekker receptje. Wat een mooie foto ook trouwens!

  6. andreas van beek

    Inderdaad kun je alles bakken in extra virgin olijfolie en gebruiken voor de huid!. In de echte kun je makkelijk bakken en koken en kun je eigenlijk zo op je huid smeren. Vaak zie je dat extra virgin verkocht wordt als puur, maar let op dat er ook veel gemengde olijfolien op de markt zijn. Je herkend echte extra virgin olijfolie aan de “vlokkerigheid”als de olie onder 8 graden komt. Dan gaan de bestanddelen wat “klonteren”. Dit betekent dat je de echte en pure extra virgin olijfolie hebt. Als deze helder blijft dan is deze absoluut vermengd en is niet aan te raden om in te bakken of in salades te gebruiken. Meestal zitten er dan teveel residuen (andere stoffen, vervuiling) in, die het vlokken tegengaan. Dus de tip van de vakman, vraag als je olijfolie koopt bij welke temperatuur deze gaat vlokken. Als er geen antwoord komt of dat gebeurt niet , dan weet je dat je niet de echte extra virgin olijfolie koopt!

    Andreas Van Beek
    Olijfolie Manolakis

  7. Laura

    Hallo Melle,
    Ik heb even een vraagje.
    Ik word volgende week zeventien.
    Ik wil op de dag dat ik mijn verjaardag vier deze soep gaan maken.
    Ik weet alleen niet of dit een maaltijdsoep is. Als je er dan nog een hoofdgerecht bij doet (hapjes).
    Is dat teveel of hoeveel hapjes zou ik er dan bijmaken?
    Of is twee borden soep met stokbrood per persoon zeker genoeg?
    Groetjes Laura van Leuven.

  8. Laura

    Hallo Melle,
    Ik heb even een vraagje.
    Ik word volgende week zeventien.
    Ik wil op de dag dat ik mijn verjaardag vier deze soep gaan maken.
    Ik weet alleen niet of dit een maaltijdsoep is. Als je er dan nog een hoofdgerecht bij doet (hapjes).
    Is dat teveel of hoeveel hapjes zou ik er dan bijmaken?
    Of is twee borden soep met stokbrood per persoon zeker genoeg?
    Groetjes Laura van Leuven.

    • Melle

      Hi Laura,
      Dat denk ik zeker! Ik weet dat nooit zo goed in te schatten en maak eigenlijk altijd te veel ;) de soep vult wel dus aan twee kommen met wat brood en beleg heb je wel zat. Als voorgedanst is het ook erg leuk :) alvast gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag gewenst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>