Recept: 1 + 1 is pannenkoek

Pannenkoek banaan en ei

Stel. Je wilt iets bakken maar je weet niet wat. Je hebt twee eieren en een banaan. Wat zal je daar eens mee doen? Precies. Pannenkoeken bakken! Uit een pakje of met bloem, melk en eieren hoeft tegenwoordig niet meer. Ik heb het recept meerdere keren voorbij zien komen via Twitter. En wat blijkt? In een handomdraai maak je met deze twee ingrediënten een lekkere lunch of een leuk weekend ontbijtje. 

Ik hou ervan om zo af en toe iets te bakken. Het leuke van dit recept is, dat op het moment dat ik zin had om iets te bakken, ik beide keren beide ingrediënten in huis had. De impulsieve actie wordt dan extra leuk! Vooral afgelopen zondagochtend toen ik dit ging maken als ontbijt (vond vriendlief helemaal niet erg). En ja, je leest het goed. Voor dit recept heb je maar twee ingrediënten nodig: twee eieren en een banaan.

ei en banaan

Het recept is heel simpel. Prak een banaan met een vork in een beslagkom tot een smeuïge substantie zonder al te veel kontjes. Vervolgens doe je de eieren erbij en meng je alles tot een geheel. Je kunt uiteraard de vork ook inwisselen voor een staafmixer.

Banaan prakken Banaan prakken Beslag

Neem je kleinste koekenpannetje met een beetje olie erin en zet die op het kleinste pitje. Doe een klein beetje beslag in de pan en verdeel het met een ronddraaiende beweging over het hele pannetje. Dit beslag werkt namelijk niet hetzelfde als beslag van echte pannenkoeken. De bovenkant blijft nat als er teveel in zit terwijl de onderkant op een gegeven moment al aangebrand is. Klein pannetje, klein pitje, het gas zacht en een beetje beslag dus.

Pannenkoek banaan en ei Pannenkoek banaan en ei

Uit het beslag kun je zo’n 4 à 5 pannenkoekjes halen. Ook lekker met rozijnen of kaneel door het beslag (dat vindt Nimke vast lekker!). Je kunt het serveren met vruchtjes of lekker chocoladepasta erop smeren. Maar net wat je in huis hebt en wat je lekker vindt.

Eet smakelijk!

 

4 Comments

  1. Lauradenkt

    Het is viesssssssssssssssssss.

  2. Nimke

    Oeh, ik heb het nog niet geprobeerd… met met rozijnen en heeeeeeeeel veel kaneel moet het lukken :D Ik ga het proberen! Thnx!

  3. Chiara

    Ohh nu heb ik daar echt zin in hihi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>